Gebouwen

DVS Ongediertebestrijding lost verschillende problemen op!

Vochtproblemen

Een kruipruimte kan vervelende problemen veroorzaken… Wist u dat er ook nog bespaard kan worden? Wij kunnen u helpen met het isoleren van uw vloeren. Isolatiechips helpen hierbij!

De voordelen zijn:

– Schade aan vloer en leidingen wordt voorkomen
– Droge en warme vloer
– Gezonder leefklimaat
– Bestrijding van ongedierte
– Relatief goedkoop

Houtworm bestrijding (bescherming en schade aan hout)

Houtworm kan in de meeste gevallen relatief eenvoudig bestreden worden door het uitvoeren van een oppervlaktebehandeling met een houtworm bestrijdingsmiddel. Een oppervlaktebehandeling heeft alleen effect wanneer houtwerk onbehandeld is. Om het houtworm bestrijdingsmiddel goed in het hout te laten trekken, is het van belang dat het oppervlak vrij is van vervuiling en stof. Het hout moet dus eerst worden schoon gemaakt met compressor of stofzuiger. Bij behandeld houtwerk heeft het de aanbeveling eerst de verflaag te verwijderen door schuren of afbranden van de verf. Wanneer dit niet mogelijk is kan het houtwerk eventueel onder druk geïnjecteerd worden met het houtworm bestrijdingsmiddel. Met een speciale injectie techniek wordt deze vloeistof tot diep in het hout geïnjecteerd. De injectiegaatjes kunnen na het injecteren met houtvuller worden weggewerkt.

Zwambestrijding ofwel bestrijden van huiszwam, kelderzwam in hout- en muurwerk (schade door vocht en schimmels zwambestrijding).

De grootste vijand van onze gebouwen is ongetwijfeld vocht. Een direct gevolg van aanwezigheid van vocht in de houtconstructie van een gebouw is zwam aantasting. Zwam tast hout aan dat al enige tijd vochtig is en veroorzaakt houtrot waardoor de constructie binnen afzienbare tijd ernstig kan verzwakken. De huiszwam bijvoorbeeld is in staat om binnen een half jaar de draagkracht van een vloer met 50% te verminderen. Zwam groeit niet alleen op en in hout, maar ook over en door muren heen. Huiszwam baant zich een weg door de metselmortel heen en kan zo ook naast gelegen panden aantasten. Iedere zwam soort heeft zijn specifieke kenmerken en eigenschappen en dat vraagt om een specifieke aanpak van zwambestrijding. Zwambestrijding begint met het verwijderen van het door zwam aangetaste houtwerk. Dit moet tot 1 meter voorbij het aangetaste deel van de constructie gebeuren. Van de muurgedeelten waarop schimmeldraden en -strengen van de zwam voorkomen, verwijderen we de pleisterlagen omdat hierachter ook de zwam draden kunnen voortwoekeren. Het aangetaste muurwerk wordt met een gasbrander schoongebrand, voegen uitgekrabt en vervolgens besproeid met een zwambestrijdingsmiddel op waterbasis.

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Heeft u een vraag of wilt u een prijsopgave?

Neem gerust contact op met Sandra!