Last van ratten

DVS Ongediertebestrijding – verdelgen van ratten

DVS Ongediertebestrijding is onder andere een specialist in het bestrijden van ratten en rattenplagen, dit voor bedrijven en particulieren. Wij zijn gevestigd in Kamperland en werken op heel Noord- en Zuid-Beveland.

Ratten in huis? Hoe herkent u ze.

Ratten zijn van nature schuwe beesten. De rat is een nachtdier die voornamelijk ’s nachts leeft. Mensen zien ratten vaak dan ook niet. Maar er zijn verschillende signalen die de aanwezigheid van een rattenplaag verraden:

1. Uitwerpselen

Een rattenplaag herken je niet op het eerste gezicht. Dit ongedierte heeft de eigenschap een spoor van rattenkeutels achter te laten in zijn woongebied. Hebt u dus last van kleine zwarte pitten in bijvoorbeeld uw besteklade of achter uw bank of kast, dan heeft u mogelijk last van ratten.

2. Stank

De stank van ratten is een zeer karakteristieke geur die je gelijk herkent. Een doordringende geur van ammonia en muskus vormt zich voornamelijk in afgesloten ruimten zoals een keukenkast of schuurtje. Herkent u deze geur in uw huis of bedrijfsruimte? Neem dan contact op met rattenbestrijding DVS.

3. Gaten in vuilniszakken

Een ander kenmerk van dit knaagdier is dat het door alles heen eet. Ratten zijn in staat om zelfs door plastic vuilnisbakken te knagen. Zitten er dus gaten in uw vuilniszakken dan heeft u misschien last van ratten.

4. Geluiden

De rat is een relatief klein beest en kan dus door kleine gaten en kieren heen. Ratten weten zich vaak in muren of op plafonds te nestelen. Aan het begin van de avond wordt de rat actief. Dit zorgt voor geluiden. Hoort u gepiep, krab geluiden of het geluid van lopend beesten over uw plafond? Dan hebt u misschien een rattenprobleem!

5. Viezigheid

Ratten zijn vieze beesten. Ze laten dan ook een spoor van viezigheid achter. Liggen er uitwerpselen in uw woning of bedrijf, heeft u last van stank of liggen er half opgegeten voedselresten verspreid door uw ruimte? Dan zijn er mogelijkerwijs ratten aanwezig. Laat de rattenbestrijding over aan de professionals van ongediertebestrijding DVS.

Heeft u een vraag of wilt u een prijsopgave?

Neem gerust contact op met Sandra!