Last van vliegen?

DVS Ongediertebestrijding – bestrijden van vliegen

DVS Ongediertebestrijding is tevens een specialist op het gebied van bestrijding van vliegen, dit voor zowel bedrijven als particulieren. Er zijn diversen soorten vliegen waar u overlast van kunt hebben.

Herfstvliegen

Komt zeer algemeen voor periode van maart tot november.

De herfstvlieg is een vliegensoort uit de familie van de echte vliegen, hij is nauw verwant aan de kamervlieg. De leefwijze van de herfstvlieg is echter wezenlijk anders. De herfstvlieg heet in het Engels de ‘face fly’ vanwege zijn gewoonte om rondom de kop van rundvee en paarden te zwermen.

In de nazomer en de herfst verenigen de herfstvliegen zich in grote zwermen en  gaan zij op zoek naar een overwinteringsplaats. Bijvoorbeeld in holle bomen , spouwmuren, en in grote aantallen dringen ze woonflats en kantoorpanden binnen, met voorkeur tot hoge gebouwen. Maar ook op zolders van woningen.

Blauwe vleesvlieg

Ook wel de bromvlieg genoemd zijn grote vliegen, waarvan de larven hoofdzakelijk in rottend materiaal, bij voorkeur vlees leven.

Deze heeft een metaalachtige glanzende blauwzwarte kleur. De wijfjes worden aangetrokken door de geur van rottend vlees en kunnen deze geur al op kilometers waarnemen. De maden kruipen van het licht weg.

De mannetjes van de blauwe vleesvlieg zijn bloembezoekers en voeden zich met nectar. Vleesvliegen kunnen ziekteverwekkende organismen verspreiden, zoals virussen en bacteriën.

Kamervliegen

Groot en klein heeft zich aangepast aan de menselijke omgeving, en wordt vooral aangetroffen in woningen.

Grote aantallen kleine kamervliegen worden vooral aangetroffen in de periode mei tot september. Hierdoor kunnen ze een hinderlijke plaag vormen, daarnaast kunnen ze ook ziektekiemen overbrengen op mens en dier via de poten, monddelen, haren en uitwerpselen.

Latrinevliegen

Dit zijn kleine zwarte of zeer donkerbruine vliegen.

Latrinevliegen kunnen goed geweerd worden door lekkende afvoeren te repareren en broedplaatsen te saneren. Mocht er bijvoorbeeld in de kruipruimte vochtig organisch materiaal aanwezig zijn, verwijder het zo snel mogelijk. Ze ontwikkelen zich op zeer vochtige plaatsen, waar de bodem verontreinigd is.

Klustervliegen De klustervlieg heeft wat weg van de kamervlieg maar is iets forser van formaat. Qua uiterlijk is hij met zijn ca 8 mm wel wat langer, zodra de klustervliegen in het voorjaar actief worden, en de zon gaat schijnen en het warmer wordt ontwaken de klustervliegen uit hun rust toestand. Ze hebben dan de neiging actief te worden en gaan zich verspreiden in gebouwen.

Fruitvliegen

Deze kleine vliegjes worden aangetrokken door gistende en rottende materialen.

De door gistende en rottende materialen zoals rottend fruit, aangetrokken vliegen voeden zich met sap van beschadigde planten en vruchten. Bewaar groente en fruit niet te lang onafgedekt.

Als er sprake is van overlast of bij twijfel kunt u altijd vrijblijvend bellen voor een inspectie!

Heeft u een vraag of wilt u een prijsopgave?

Neem gerust contact op met Sandra!